Leids Universitair Medisch Centrum
inhoudsopgave:

Nieuwsoverzicht

 
Home > Actueel > Nieuwsoverzicht > LUMC neemt deel aan Bescherm Je Huid
 

LUMC neemt deel aan Bescherm Je Huid

Naar overzicht

12 mei 2011 | PERSBERICHT

Op zaterdag 21 mei wordt de Bescherm Je Huid Dag georganiseerd. Veel praktijken voor huidtherapie en ziekenhuizen geven tijdens deze dag voorlichting over huidbescherming. Ook in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) staan dermatologen voor u klaar.

Op zaterdag 21 mei opent de afdeling Huidziekten van het LUMC haar deuren. U krijgt informatie over hoe u uw huid het beste kunt beschermen tegen de gevaren van de zon. Daarnaast krijgt u voorlichting over hoe u zelf uw huid kunt controleren, om huidkanker in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Wanneer huidkanker tijdig wordt ontdekt is het in negen van de tien gevallen te genezen.

Aanleiding voor deze dag is de onrustbarende stijging van het aantal mensen met huidkanker in Nederland. Waren er in 2000 nog zo’n 21.000 nieuwe patiŽnten met huidkanker, in 2015 zal dit gestegen zijn tot naar schatting bijna 37.000 nieuwe gevallen; een stijging van 75 procent.

Kijk voor meer informatie op  www.beschermjehuid.com. Hier kunt u zich ook aanmelden. Er worden in deze campagne geen moedervlekken beoordeeld of medische consulten verricht.

De Bescherm Je Huid Dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), het Huidfonds, De Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH), De Stichting Melanoom, Galderma en La Roche-Posay samen de Bescherm Je Huid Dag.
Top Naar overzicht