Leids Universitair Medisch Centrum
inhoudsopgave:

Nieuwsoverzicht

 
Home > Actueel > Nieuwsoverzicht > Uitreiking onderwijsprijzen 2009 - 2010
 

Uitreiking onderwijsprijzen 2009 - 2010

Naar overzicht

14 juni 2010 | NIEUWSBERICHT

Musicalster Pia Douwes op het LUMC-Onderwijsprijzen-spektakelOp 9 juni werden in het LUMC de jaarlijkse Onderwijsprijzen uitgereikt.  De M.F.L.S. reikte de prof. dr. G.J. Tammelingprijs uit. Dit is de prijs voor de beste docent van het LUMC. Winnaar dr. Beerend Hierck ontving de prijs uit handen van de zoon en kleindochter van oud-decaan prof. dr. Tammeling.
Daarnaast reikte de M.F.L.S. een prijs uit voor het beste onderwijsblok Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Ook de afdeling die het beste uit de Co-Raad enquÍte komt, ontving uit handen van de Leidse Co-Raad een prijs.

Musicalster Pia Douwes
De Raad van Bestuur kende de LUMC Student Research Award toe aan een student Geneeskunde en een student Biomedische Wetenschappen voor het beste onderzoek. De gelukkigen waren Marie-Louise van der Hoorn (BW) en Daria Valerio (Geneeskunde). Beide hebben laten zien de ideale eigenschappen van een onderzoeker te bezitten, zoals enthousiasme en goede sociale vaardigheden. Studenten beoordeelden Verloskunde/Gynaecologie van het LUMC dit jaar als beste co-schap, vanwege de goede sfeer en het gevarieerde programma. Als beste blok BW werd ‘Signal transduction’ gekozen. Volgens de studenten wordt hierin het dagelijks leven van een onderzoeker goed naar voeren gebracht. Bij Geneeskunde kwam het blok ‘Buik’ als beste uit de bus. Het bevat ‘unieke klinische elementen’, zoals het live volgen van een operatie vanuit de collegezaal. . Musicalster Pia Douwes verzorgde deze middag een prachtig intermezzo.
Top Naar overzicht